Monday, March 17, 2008

Jakarta 7-11 March 08 yukkk!!!

Wow..hebat!!! Libur yang tak dapat aku lupakan... 5 hari 5 malam yang memberikan aku maknya yang beshh!!!

Bermula 7hb dari ker Pondok Indah Mall (sebelah jer umah Bro Azu,jln kaki jew) dan Mayestik membeli kain2, buah2an..(x lupa strawberi abang botak), kuih "pukis" ekeke..kemudiannya ke Plaza Blok M Jakarta p "cat" gambut, buat creambath...Malamnya pula Ke "Javajazz" (ala..ralat x dpt usha Atilia)..menyaksikan show Ecoutez dan Glen wow..sgt memukau... Lepas itue?? apa lagi Karaoke..ok????Hehe..konsep nyer mmg lain dr lain... Tempat dia mmg centakkkk (chantek)

Keesokkan harinya "belanja" di Mangga 2 (wow..murah siot beg2), Cempaka Sari dan malamnya lepak di Warung Express & kemudiannya ke Planet Hollywood Jakarta (show yg aku rs x de kat Mesia..mmg kren bangat)..Mlm itu indah....

Bangunnn!!!! 9hb , sambung lagi ya "belanja" di Plaza Indonesia.... Malam harinya, lepak di Kemang (ala2 Bangsar la tueww) dan jgn x tau pi lak karaoke "Inul"..ala..ni Inul yang punya tp byk ah lagu2...Yang pasti lepas nyanyi dapat marks...adesss...malam yang letih!!!

Isnin, p mana???? "Belanja" di Tanah Abang & ITC Kuningan (wow..sini byk gaks choice)...
Penat..penat....hujan lebat jalan "macet" (jammed)..we all p spa..memanjakan diri..asyikkk!!!!!!
lepas tuh lepak di aku lupa nama tmpat tuh yg ala2 The Curve...

Selasa 11hb, hari terakhir hanya "main2" di Pondok Indah Mall menghabiskan duit RP yang ada lagik...dan..sayonara Jakartaaa....Jumpa lagik!!!




Saat tibanya aku di Lapangan Terbang Sukarno Hatta Jakarta..letih siot.. 2 jam dok dlm flight pakai "sabuk pengaman" (siall kan, tali pinggang keledar gupenyerkk).


Hari pertama, Pondok Indah Mall yang dekat ngan umah Azu ..jalan kaki jer nak ke situh..,.!!


Ni salah satu mercu tanda di Jakarta, kalu dah nampak si sah ler kat Jakarta, kalu masih nampak Datarn merdeka, CT no komen!!!


Shopping kain baju & buah2 kat Mayestik...Gila murahanzzz kat sini...Aku teruja (walaupun konpius gan maat wabg riban2 RP ini) sowey mak hayam!!!!

Restoran yang menyajikan makanan2 indonesia..ades....yang pasti aku terpikat gan air Alpokat yakni Avocado..1st time aku rasa.kat Mesia kureng nak ada ek??
Javajazz...wow..menarik..Jgn kata artis Indon, artis mesia pun ada..aku nampak Dayang wei... Show Glen???mmg besh...Ntahler teruja jer aku..
Tempat menunggu karaoke..korang percaya tak??? Menariks kan???
Konsep pic ni "hari memanjakan diri... Miss Talullah macam nak memotong tgn Ari ni bwk balik Mesia pasal ngurut sedap..Aku gaser nak seludup dia ni, buat bisnes bukak Saloon, dialah tenaga pengajarnya.
Mangga Dua, syurga membeli belah..Macam2 ada..semua murrhanjing... Muka aku cam ada yang ketidakpuashatiann ajew..
Salah satu tempat masakan Padang yang murrr 7 menarik kat sana...Makanan nyer..takyah cakaplah, korang kene cuba & baru tau..Nyum..nyum..errkkk!!kenyang!!!
Pasan tak nama kedai kat belakang tuh??? x clear??? "Roti Bakar eddy".hewhewhew..
Jalan yang hari2 "macet" (jammed), yang pasti dalam pada tuh sempat juga mencari rejeki...
"Jakarta Menjerit", yang pasti bukan mat rempit yang jeritkan tapai Bajaj2 iniew..
Teh Botol yang popular kat sana.. Jgn mare, tak lama lagi Mesia pun maybe nak buat teh dlm botol merek (brand) "Banods"!!!

Baru aku tau maksud sebenarnyer...




Sapa yang cube merogol pompuan ini??? Hancus dan dia telah dinodai!!!

5 comments:

last call wan said...

wahhhhhhhhhhh beshnya...
yg penting tempat karaoke dia aku suka...
very the.....
malatop......

peanutbutter said...

meletop sgt...hallwaynya mcm menarik buat catwalk hehehe.

karaoke kat inul tu pulek siap ada lampu disco dgn seketul tamborin berlampu dibaginya...siot je. mmg le cha-cha marhaban!

pic yg last tu..mmg sialan sapa yg cuba nak merogal patung putih itew.

gadhogadho said...

ada 2 kesalahan kritikal dari segi fakta sejarah yakni:

1) Warung Express... sebenornya warung Apresiasi
2) Cempaka Sari.. sebenornya Cempaka Mas (sumpah aku taknak pergi lagi tempat nihhh)

dan satu kesalahan akibat kurang gizi otak.. yakni ketidakingatan kepada nama tempat yang rope The Curve itu... Cilandak Town Square (Citos).

Markah karangan : 50.025/100 (masih dalam kategori dakwat biru lagi)

.::EdDy BaNoD::. said...

siall...ada gak cekgu pendidkan jasmani ni sibuk bg marks..

Anonymous said...

hahaha... takut aku nak letak nama2 tempat kat sana kang dapat pen dakwat merah...

SP

Related Posts with Thumbnails