Tuesday, September 30, 2008

Posing Prelude Syawal...

Keluarha Nestle Hou..hehe..Kak Hanum (kiri sekali) leh lah joined buat sementara waktu. Salam Sinar Lebaran dar kami Hanum, Shidy, Daus, Lina, Syam, Thom, Eddy & Misz

Tom yang suka bebenor buat muka kanak2 spastik.. Huhuhu..Hanum & shidy x habis berpelukkan. Syam dok belakang coz nak coverina gemaknyer... Aku & K.Ina gak maintain cam posing pengantin baru..

Candid...Kami tak sedia lagi time ni. Daus iklan deodarant. Kak Ina cuba nak katakan "lihatlah drumstick ku"..Aku ngan Shidy cam x puas hati. Bak kata Daus macam jatuh cinta pandang ke dua..Sialan..hahaa.... Thom??? Promosi remote ASTRO.

Lobang Idong sapew paling "mulia"???

Teruna hangat...Opss..Shidy teruna kew???

Thom buat percobaan mengelap najis kat langsir umah Shidy.... Setiap kali datang dia lasti soh Kak Hanum buang langsir tuh... Pesal ntah??? Aku rasa dia jeles n nak songlap utk buat baju raya nak kalahkan Ramlah Ram

Kengkadang pelik gak bila posing "prelude" raya tanpa costume raya but semangat tuh kene ada... Tapi paperpun di Nestle tuh mukiaw2 ni le yg buat nak roboh banggunan (kecuali cik adik yang ikat rambut & asyik kene peluk coz dia wife pada Shidy).

Saturday, September 20, 2008

Kenyit-kenyit mate gatal

video

Tengok budak tomey ni...Manew ntah die blajau buat mate camtuh??? Nak ngorat lewtuh!!!

Monday, September 15, 2008

Kerinduan...Buka Puasa AKA Gathering

Kalau tahun lepas kami buat majlis ni di Monterez Club yang ala2 ekslusif sikit 9takleh nak huru hara cam gampaing), tahun ni kami pilih Restoran Nelayan Titiwangsa. Tempat yang agak terbuka so x saperlah kisah nak jadi apapun sebab kali ni peserta mmg ramai dan semua kalu cakap nak tempik2...so x le malu sgt.

Aku datang agak lewat sikit(x le sgt lewat cz lom time buka) sebab ada musibah yg terjadi antara aku n Manjer..syyhhhh!!!!Rahsia...hehehee....Sampai2 jumpa kengkawan yang dh mcm hari raya setahun sekali baru dpt jumpa...Dok cari2 gak mana table we all.Pada jauh aku nampak lembaga kuning yg tinggi. Ha!!!!tuh pun Tort, ingat x dtg...huishh!! penat pujuk sebab windu sgt nak jumpa dia...So apa lagi sesi pelok2 ngan semua sbb rindu amat sgt n dalam time berbuka sambil snap2 gambiau smpat gak tanaya apa perkembangan memasing...Kelakar ler mcm2 kijer ada...Tort jer yg nmpaj ke arah apa yg kami study dolu & Suria yg maintain ngan Meltrowelth dia.. Bak kata seseorang tuh bayaran kat Nelayan RM35..Makan cam harga RM5 & RM30 tuh jumpa kwn2..Sialan ramai org nak Q....

Manjer, Ekin (Kak Nok), Tort & Me.

4 orang ni kalu berjumpa citer bagai nak rak..Nak2 Manjer yang mmg bikin havoc kalu berduet ngan aku n kengkadang Tort suka kaco dia..K.Nok dah macam mak2m we all..hehee..ampun...
Kami KLCC Performing Arts & yg tgh tuh Suria nyew.. Majer ngelat sebab panjat tangga tuh..kalu tak dia lagi rendah!!! Hhahahaa..

Acara snap gambiau mmg perlu sbb nak buat perbandingan utk pjumpaan akan datang.. Ada yg dh slim, ada muka dah makin ,licin, ada yg tambah anak, ada makin gemok x lupa juger ada yg maintain mulut "biadap"..hehehhee..Tort tetap nak tido! Mak Hayam Fezy (baju coklat) bedak mampan!!!

With Fir my ex roomate before aku chow dr Uitm..With him macam2 benda yg jadi antara kita...Tuh semua aku jadikan sempadan dan kenangan & Fir walau paperpun aku tetap syg hang!!!





Bila penganjur Encik Ajak bagi taklimat. Dgr plan akan dtg bulan Nov nak g vocation kat Pangkor...Huhuhu..aku rasa cam jadijer sbb semua dh kijer kan..But aku????Jap2 nak check calender aku 1st ok!!!

Bergambar macam nam mati sebelom berambus dalam hujan renyai...Aku & Tort cam biaser kene berdiri kat blakang kalu tak dikatakan sabotaj kwn2...Mana taknyer korang bayangkan we all kat depan...Nampak tak semua2 tuh???

Sunday, September 14, 2008

Persiapan Raya...(Baju Melayuku)

Tahun ni aku cam tetiba kaya ngan baju melayu...mana taknyer gamai benor sepupu yang kahwin dala tahun ni 3 bulan berturut-turut...So ada gak yang aku ulang tayang pakai baju melayu sebab aku rasa dah nak hampir 10 pasang ngan pelbagai warna....Pendek kata semua kaler aku dah ada tapi ada sedikit hampa sbb ada yang seluar x mua nak pakai..baju nyer ok..Ni kes punggung dah lebar.. Hahahaa

Raya tahun ni aku ada dua pilihan baju raya dgn warna yang berlainan...Rasa cam nak pakai dua2 tapi cam over plak..hahaha..Ni antara 1st time aku tempah baju cekak musang coz selama ni dok tempah baju teluk belanga ajer (melayu johor). Ish, 1st time pakai ada yg kata aku sesuais ngan fesyen ni... Now nak tunjuk sikit baju melayu raya aku tahun ni..

Baju ni baru jer siap and cadangan utk raya tahun ni. Warna baby blue. Cadangnya nak pakai hijau lumut tapi warna ni macam x de lagik so dok belek2 kain ngan kwn lama aku Imran(yg shopping sama2 aritu..bygkan dekat 8thn x jumpa)..Dia yg pilih kaler tuh katanya aku nmpak emsem..hahha....Ok tak?

Baju ni aku buat dalam tahun ni gak tatkala memegang amanah jg pengapit cousin aku kahwin yg temanya purple. Kain ni aku beli kat Jakarta dan sgt murah kat sana...Kalu kat sini mahal gila babias..Kain ni shantung silk...Agak keras dan cantek di pakai....Agak2 nak melaram g raya aku tukar plak baju kaler ni...

Berbuka puasa di MidValley

Dalam citer buka puasa ni pelbagai kisah yang terjadi...Plan nyer lain tp jadinya lain. Ada lak peserta penting yang tarik diri di saat akhir...sakit katanyer... Cian dia..lastly peserta2 yang bidan terjun dapat emriahkan majlis ni....Tak sangka jadi "meriahtullah"...Cam windu time2 macam ni coz lama tak gang out ngan alasan kerja yg bz kegampiangan!!!!...hehehe..Nanti uols kita plan lagi shopping raya ek..karaoke kew!!!!! Tempat kami berbuka di "Resepi Rahsia"!

Me , Esh & Peet. Mula lapar tunggu nak makan.. Esh ngan aku baju dah sama ngan background

Datin pujaan : Datin Sri Normala Shamsuddin, Datin Sri Rafidah Aziz & Tun Dr Siti Hasmah

Apau, Aizat & Shaft...sesi adengan ngumpat....hahaha....

Datin pujaan : Dato' Aishah Ghani, Datin Sri Rosmah Mansor & Datin Maznah aka Iron Lady


Wednesday, September 3, 2008

Penutup Majlis Pernikahan : Nana & Amir

Tarikh : 30 August 2008
Tempat : Kajang
Tatarias : Rohaya Roy
Busana : Kimie Kajang

Kami yang paling close since kecik lagi..Zailawati, Norliana & Me...Muka serupa tp x sama...

Termenung mengidamkan pelamin sendir..cewah!!!..Sebenarnya time ni badan x berapa sihat tuh yg cam mamai jer...


Persiapan sebelum dan selepas upacara akad nikah diadakan...kami bertiga takleh berenggang...Zaila dah selamat..Nana baru lepas...aku????

Bila bapak pengantin lepaskan dendam dok karaoke...Sebelah tuh Mak pengantin yang rasanta nunggu masa nak rampas mic..Aku pun merenjiskah pengantin kertu ini...Cewah..cewah!!!


Sesi bergambar yang tak akan kami lepaskan peluang ni..Nyampah nyer tikme ni ramai dh balik so "korum" tak cukup...Ni jer yang ada...!!!

Gambar ihsan click -> Miss Talullah

Related Posts with Thumbnails