Tuesday, May 27, 2008

Tagged apew niew??? Ok Celebi, sahut cabaranmu!

#1 - Saya baru kene demam,flu & athma.
~ selalu jer kene 3 pakej niew..Time ni rasa cam nak mampus!

#2 - Saya seorang yang suka bercakap
~ x kira lah apa jua topik ttp gak nk cakap sbb kalu x ckp rasa idop x sempurna. Kalu x bcakap org akan pelik!

#3 - Saya tak suka cicak dan sewaktu dgnnya.
~ geli geleman aku..nak2 iguana, cicak, ular eii....

#4 - Saya suka baby & budak2
~ sebab tuh sy ada bahasa istimewa ngan baby..Leh borak2..Dan sebab itu sy syg Farisha!!!

#5 - Saya tak suka soalan "klise" dr semua org yg "eh,tingginya kamu!!!"
~ dah mmg baka tinggi nak buat cm mana? ni semua kurniaanNya. korg kot makin rendah???

#6 - Saya x pernah pindah rumah since saya lahir lagi
~ rasa sgt sygkan kwsan umah sy sebab byk nostalgia...

#7- Saya suka nyanyi n layan lagu yg litrik dia sgt menyentuh hati
~ dats y sy kalu cm mana pun org ajak karaoke x akan tolak kalu rasa guan bebenor..pnah g time sire tak de..Gigih taw!!

#8 - Saya malas nak explained y people call me "Banod"???
~ p ah tanya ex student Performing Arts 2000....hehhe..& tanya Bro Farid Kamil..dia yg mulakan!!

Monday, May 26, 2008

Traffic Lights Night! Happy Birthday Fiena

Akhirnya pelbagai dugaan aku dapat gak sertai Traffic Lights Party Fiena ni. Bertempat di The Zon milik Dato K, acara yang bermula pukul 8pm bermula agak lewat berikutan kelewatan kdtgn yang laon. Akhirnya dg kata sepakat esh sudi g ngan aku...Aku dh tau dh dia nk pakai merah..Aku pada mula nak pakaijer apa baju yg ada tp cm tak menarik. Sempat gakler ptg tuh shopping kat Midvallley. Ingat tau Esh & Cece, aku x g Gloria Jeans taw p order air manggo juice! Kami diantara yang dtg awal mlm tuh selain drpd Zhezy ,Isis & Eyoi. Perut mmg lapo so makanlah sblm amik2 gambo..Heheh.... Nak ulas byk ttg party ni aku rasa tak perlu. korang leh jer link kat blog kwn2 aku Last Call Wan & Hid pasal A to Z al kisahnya..hahaa.....


Menunggu jangka masa yang lama membuat kan aku amkin bosan malam tuh. Rasa sempat p tgk AF n datang balik. Nasib baik kami menghabiskan masa dgn acara amik2 gambo..Alih2 AJK photo x jalankan tugasnya (sapa ituew???) Aku plak yg take over..Hasilnya pic model Toilet (kat blog last call wan) nmpak mnarik kan???

Beday Fiena tetaplah yang muka2 ni nyibuk..hahaa....

Birthday Girl Fiena yang tampak ceria mlm tuh..Semua org jadi kaler lampu traffic lights but dia jd tiang lampu coz pakai hitam. Takper hari istimewanya kenelah berbeda kan?? Lutfi & Zul jd apa ek sbb pakai hitam gak??? Lampu jalan kot???



Game yang sgt menarik malam tuh Monyet Beracun!!!... Achu mmg nak kene..Mcm dah plan lama jer nak kenekan aku, Yana & Fifi..Hehehe..Notty taw Achu..Sib baik we all sporting..Sekali sekala.. Sian Datin poly si Fifi jadi Dato Ct malam tuh..Mula2 kene jd tiru Ziana Zain, malulah plak..Yang pasti dia menang. Yana kene tiru gaya binatang..Aku siap warning "Wey, binatang yang halal dipegang jer ok???" hahaha.. Aku??Kene catwalk mcm kucing tp dah macam Azean Irdawaty dalam film "Saka" plak..Babias..hahah... Game ke2 ala2 maths kira2...Tolak kene jd tambah dan sebaliknya..bahagi jd kali..pening2.Naper ntah dah pakai kalkulator pun silap... Zhezylah ni!! pastu ada senarai baraang kene cari pada diri sendiri n mana2 lah..Yang pasti 1 list tuh kene cari "kondom"...hahaha..kontroversi group aku (Eyoi, Zhezy & sape ek? lg??) yang ada binatang ituh..hahhaah....


Nilah Banod nak nurunkan "Saka" dia...siot kan..takper2..org seni x leh malu..ekekee..Catwalk habis...Cam kucing Siam

Sunday, May 25, 2008

Selamat Pengantin Baru Shidy & Mahanum


Bertempat di kediaman pengantin perempuan di Kg Parit Lapis Semarang, Batu Pahat Johor, aku & Syam g le kat kenduri kahwin teman rapat kami di Nestle tuh si Shidy. Aku cadang nak p kat umah Shidy kat Kedah tp di atas sebab2 kesulitan yang amat dikesali, plan bertukar kat umah isterinya jer. At least aku gagahi jua nak g wedding dia coz dah janji lama.


Actually kampung aku kat Rembau cousin aku kahwin tp di sebabkan Shidy aku terpaksa "lupa sedara" sekejap walaupun aku tau aku pasti dimaki hamum.."Sorry ek, dah buat undian hati berat kat Shidy"!!!! Nampak tak Shidy yang kami lebey mementingkan ko!!!


Bertemakan kaler gold, Shidy hang nampak segak no. Muka hang ada seri pengantin.. P mandi bunga ka??? Isteri hang genit orgnya. Kalu uols nak tau,hari tuh lah 1st time kami semua dipertemukan ngan pasangan hati Shidy yg selama ni dok simpan2! Hang ingat hang Ziana Zain??hehhe....


Btw, we all n terutamanya aku nak ucapkan Selamat Panjang Jodoh Hingga Ke Akhir Hayat! Bila nak soh bini hang masak utk we all???? Hiksss!! To Syam, Thanks ek walaupun mate ko menahan ngantok n aku tau dlm hati rasa nak sepak aku keluar kete sebab x membantu ko utk drive di kala ko kepenatan pergi & balik. Ko tau kan aku?? Aku ada lesen scuba diving jew!!!

Sunday, May 18, 2008

Hari Bahagia Kak Aida & Abg Boy

Terlebih dahulu nak pohon ampun pada K.Aida coz x dapat datang masa time nikah. Gua balik kijer lmbt dgn keadaan takde mood (sbb ada prob kat opis). Anyway, Selamat Pengantin Baru buat kalian.

Bertempat di Banggunan Risda di Dewan Gemala Sari kalu x silap akulah kan.. Aku mulanya plan g ngan Cece dia nak amik aku tp plan tukar d saat2 akhir. Dia kepenatan jadi orang kuat sampai tertido umah Datin Poly. Katenyer tido kol 4 am..(Tolong cat dewan ker??). Pastu tunggu Datin Poly siap sanggul Nyonya Mener katanyerk..hehe...Aku kol cousin aku Wati so g ngan dia.

Theme turquoise blue mmg menggamit mata aku. Actually kaler ni dh ramai org buat but ni mmg kaler romantik bg aku.. Aku disambut oleh penyambut tetamu yang glam gituh berbaju kurung n melayu kaler ikutb theme.(juga yg ada persis Tuanku Abd Rahman). So..apa kata jenguk gambar2 yang sempat aku kongsi kat sini. Credit to Cece coz sudi kongsi pic2 ni. Gambo kat aku quality hanjjj!!!

Ketibaan pengantin sejurus beberapa minit aku & Watie smpai ptg tuh..Cantik & segak.. Bagai pinang jatuh di bwh, Mak Munah kutip nak buat makan sireh..opsss..apa niew??

Thanks Watie, kolah penyelamat aku arituh..Yang pasti agenda lepas kenduri ni paling menariks kan???

Kami yang menunggu Q sesi bergambar. Yang pasti berbaju Melayu & kurung Biru ituh ala2 pose menunggu bayaran.. heheh... Eh..Tunku Abd Rahman pun adew???Hensem!!!

Sesi bergambar pun dimulakan.... Sebenarnya ada acara pose campak bunga. Si Wan campak betol2 kat muka K.Aida ala2 balas dendam jew..heheh...Nampak tak pengantin perempuan tgh carutkan sapa ntah??

Sesi ngumpat mesti ada..Kusyuk tol mendengar kata2 ku ttg "Miss L Propa" yg bukan nama sebenar..hehehe..Hanya korg jew tau..opsss!!!

Kejelitaan mu teserlah. Scandal suci Club kita berakhir di sini yer K.Aidaku.. Dalam diam org pn x tau kita berscandal kan???Hahahha..Karaoke sure bley lagi kan????

Thursday, May 15, 2008

Pot Luck yang tak berapa Luck!!!

Bila ketibaan kami yang x sabar2 ditunggu oleh tuan rumah si Shidy (Apt.....S.Alam..privacy sket yer umah..x lrh bgtau). Dok kol2 aku & Sham. Kami x abis kata otw..walhal aku baru naik kete Syam dari LRT Tmn Jaya nak ke S.Alam... Pastu kol lagik..kami cadang nk beli KFC, Shidy dok tanya " Weii..hang kat mana???Dok potong ayam ka??"..Jawapan kami tetap klise..."OTW"..wakaka...Aku taw lah kami artis hang x sabaq Shidy wei nak menanti ketibaan. So pic ni dalam lift. Shidy cam marah Sham naper dia dok tekan byk sgt tkt umah???? Sebenarnya, aku tersandar kat nombor picit lift tuh..hehe...

Ni Tuan Tanah Kedaung. Wahai Shidy, windu2lah kami yang sering nyibok menempel muka kat umah hang no..Pasni, x buleh lagi sbb hang dah "double". Tapi kami pedulik apa..!!!!hahaha

Opssss..Daus yang konon x nak org amik gambar dia....Aku x tahan statement dia kata muka dia cm Bradd Pitt??? Guper "Opah Citer Congkak" pun lom tentu lagik..Tangmana Bradd Pit pun aku x pasti..Tang kuku ibu jari kaki kot??? Yang pasti x sudeh2 ngan sweater "Zara Agus" dia tuh walaupun panas gadang... Sebenarnya nak coverina tummy dia n breast dia...Dahlah Daus, aku ada bukti...!!!


Tema muka aku yang ngantok hahaha...tetaplah ngantok kan.. Gampiang korg x nak snap muka aku..Kang org cakap watak aku x de lak dlm citer ni...



Kusyuk ngadap KFC sambil mengutuk Kak Azwan Ali..hehhee...KFC beli ngam2 (tp x cukup,aku rasa mlm tuh Sham nk tambah lg tp hayam cukup2)...Mana tajnya, igt Daus x joined..tetiber muncuk dh siap ada dlm umah shidy ngan muka yang x berapa nak cute tuh..

Ingat nak buat acara pintal tocang bulu kaki Shidy malam tuh tp x sempat bli riben..hahaha..Nasib hayam tuh aku mkn x de rasa bulu kaki..Daus kusyuk melelas windu kat Kak Wan kat Astro...Dahlah Daus...kami ada bukti.....

Cam bosan nyer ngutuk2 Daus, haha..kami p ah Pak Li kat Sek 7... Sambung lagik kutuk Daus..X tau napa sonok kutuk Daus. Tapi time tuh Daus mcm "tahan" untuk melepaskan sesuatuh yg dihajatil..Tupasallah Minah & Mamat ni sempat posing..Agenda Pak Li sbb nak tjuk n bgtau jalan n tempat kat Shidy yg x pnah g. (Yang pasti aku dh g tp x ingat jalan..ekkekek)

Sunday, May 11, 2008

Happy Mothers Day


Tanggal 11 May, tiap2 tahun merupakan hari paling istimewa buat semua ibu2. Terutamanya untuk my sis yangt 1st time sambut hari ibu. Bagi aku,ianya hanya biasa kerana aku tak pernah sambut Hari Ibu ni bersama dengan ibuku yang tercinta. arwah mak pergi meninggalkan kami hampir 9 tahun lalu. Jika ingin bercerita ttg hari istimewa ini, tiada apa yang menarik ingin aku kongsikan.

Cuma pada tahun ni, Hari Ibu bagi merupakan hari bermakna bukan sahaja bagu aku tapi bagi semua sepupu sepapat aku. Kami meraikan hari bermakna ini bersama2 semua auntie2 aku bermula dari MakLong, Mak Teh, Mak Uda, Mak Ndak, Mak Lang, Mak Teh Laily, Mak Cu, dan Mak Cik Mala. Sorang tercicir, Mak Ngah sebab tiada dalam list!

Macam biasa ada acara potong cake lapis Indonesia yang Mak Teh aku buat sendiri (sebab dolu dia dok sana). Mak Long sebagai makcik yang paling d hormati memulakan acara potong2 ni. Nak dikirakan, time mak aku kijer dolu2, kira Mak Longlah yg jaga we all adik beradik lepas balik skolah. Now bila mak dah takde, maklonglah tempat kami menumpang kasih bila balik raya ker, ada paperker..Maklong pun dah anggap kamis semua dah macam anak dia. Seminggu 2 kali mesti kene kol atau dia kol utk antar report. Mak Teh plak, kalu rasa windu sgt muka mak aku, bleylah tatap muka dia coz sebijik. Mak Teh ni kira adik mak aku yg bongsu selepas dia. Kira2 paling close lah sebab adik veradik mak aku 3 jer perempuan and 7 lelaki. Kalu korang nak tau, Mak Teh ni "makcik gosip" aku selain drp Mak Ndak & Mak Uda.

So, aku malas nak ulas lanjut byk, aku sertakan gambar2 ni utk tatapan kalian (juga kazen2 yang x de arituh). Akhir sekali, Selamat Hari Ibu untuk semua makcik2 kesayangan ku semua tak lupa juga untuk Arwah mak. we all Miss U Mak...

Mak Teh, My sis Eila & Mak Long. Eila tuh 1st time sambut Hari Ibu, Weii..Feesya bg ko adiah apew???


Mak Ndak (tudung grey) & Mak Lang (tudung pink)tak habis2 ngan karenah hurr harr nyer tuh. Mak Ndak cam biasalah timbulkan kekcohannya bila dia tiba2 ngaku dia sepupu kami gak..Ishh.. Mak Lang harituh kekwat gila bila pakai pink..Kunun manjer ek..heheh.. Mak Uda (tudung white) tak habis2 ngadu demam sakit badan. Mana taknya skang dh pandai gi gym..Punahlah!!! Ma Teh Laily (tudung red pink) maintain!!! mana taknya, ratu nasi lemak sodap!


Yang nyibuk belakang2 tuh interframe bukan Ibu yer..Ibu jari jer..hahaa... Aku n JJ bukan catering k walaupun kaler baju sama. Gampiang JJ, pesal ko x bgtau nk pakai kaler oren???


Bapak2 sekalian, cianlah diorg ni..Takper2, nanti Fathers Day kita celebrate ok!!! Muka ambik makanan cam muka sabotaj jew...

Thursday, May 8, 2008

Nasi Bungkus Brand CK???

"Hang beli apa eddy??" Zaiti (member opis aku) dok tanya.. "Aku beli deodarant Sanex ni, cam baguih ja aku dengaq...saja nak try. Awatnya???" aku pun jawab... Pastu Zaiti jawab, "ala, aku tak main lah brand2 kampong ni, aku main CK (Calvin Klein)..." Apa CK tuh???Cacing Kerawet ka???"... Sekali hang pa nak tau???

video

Haha..nasi bungkus yang kami tapau utk Zaiti akhir tuh ada plak CK AKA Cacing Kerawit sesat melilau..Haha...Tu lah..dok cakap besaq lagi..kan dah makan "Nasi Bungkus CK"..Aku ingat deodarant hang ja cap CK..nasi pun sama.. Video kurang memuaskan so perhatikan betol2 ok?..Hehehe..... Kami dah cop nama dia "Zaiti CK"!! Hikss


Nilah aku ngan "Zaiti CK"..pic ni aku snap time lunch kat Gardens. Time ni tak riak CK lagik..hihihi....

Thursday, May 1, 2008

Selamat Bertunang Shasha...1st May 2008


Selamat bertunang Shasha dengan pasangannya Iskandar (opss..lupa nak snap pic dia). Aku teruja nak g sebab adus...dah lama tak jumpa member2 lama aku (ex housemate aku zaman UiTM)...Opss..haha..dah tau paham2 yer.. Tapi tak ramai yang hadir maybe Sha x jemput ramai kot.. Tema "pink" sesuais dgn dia yang putih gebu tuh..

Bertempat di Bukit Jelutong (rumah barunya), aku sampai awal dengan kazen aku yang melakukan tugas mencantikkan Sha harituh dan driver selaku kazen kembar aku si Watie. Lepaks2 tetiber pintu bilik diketuk oleh "Mak Ayam Serama" si Manja.. Apa lagi riuhlah umah kalu ada Manja campur ngan aku..Hehehhe..lama aku x jumpa Manja... "Manja, satu ari Banod tido umah Manja kita p kijer sama2 k???Jangan lupa ajak Pakcik (Iqram Dinzly) sbb dah lama x memaki mukanya.

Tak lama kemudian datanglah sahabat karibku satu lg ni..Ni lagilah..last jumpa time dia awal pregnant tahun lepas masa sama2 buka puasa and skang baru jumpa..La....anak dia dah masuk 7 bulan...Huhuhu..mmg dia sgt majuk ngan aku...."Sowey Nana...paperpun aku windu Iman.."...
Nana datang ngan husband dia si Zaidi (yang aku suka2 ati tukar nama dia Manap x tau napa?)..dan anaknya yang comel Zafran Iman...Haha..barulah dapat jumpa Dydy dia kan???Alamak, Iman leh jadi bf Feesya...So..riuh rendahler majlis tuh.....Yehaaa!!!.

Wajah Sha yang berseri hasil sentuhan solekan oleh Kak Ya kazen aku. Aku cam suka lak tgk Sha with pink. Mmg sesuatu...

Sha & Manja... Pose gedik dari "Mak hayam" mmg tetap!!! Manja kamu biler lagik???Idak ke rasa tercabar sebab kita berduajer lon lagik ni.....!!!

Manja & Me...Suka benor Manja ngan pose "baru cucok silikonnya" yang ala Ifa Raziah ituew... Manja,dah lama kita tak pose ala2 artis "balik Umrah" kan???

My Happy Family!!! Opss...Kontrovesi..Me & Nana with anak dia Zafran Iman... Udah macam Family Photo plak..akulah Bapak Pembabtisannya....!!!
Related Posts with Thumbnails