Friday, July 3, 2009

LELAKI INI - Anuar Zain

Buat julung2 kalinya konsert sulung pertama di Malaysia Anuar Zain telah diadakan selama dua hari berturut-turut 1 & 2July 2009 yang berlangsung di Istana Budaya, panggung bertaraf dunia. Persembahan konsert LELAKI INI yang diiringi Okestra Simfoni Kebangsaan ini memuaskan ramai pihak terutama sekali para peminat kesygn beliau. Pemilihan lagu2 berhantu beliau (ada byk gak yg x nyanyi dr album baru ni...frust aku) dah macam nyanyian karaoke beramai-ramai dr semua penonton yang suppoting malam tuh. Aku sendiri terkumat-kamit sama2 nyanyikan semua lagu2 beliau (lagu2 lama dia pun i hafal ok, nak2 lagu peberet zaman aku kecik "kesan kelukaan").. Tribute utk 4 lagu lama yg mungkin diminati beliau sukup meremang tatkala mengalunkan vocal yang x leh dipertikaikan lagi spt Penantian by Arwah Zubir Ali, Berdiri Seorang Perindu-Ibnor Riza, Epilog Cinta dr Brombley-Sohaimi Mior Hassan dan Mengapa Perpisahan yang kau Pinta-Gingerbread.

Segmen terakhir Anuar nyanyikan 3 lagu yang paling meletop dewasa ini spt Ketulusan Hati, Lelaki Ini dan finale lagu Perpisahan...Aku rasa bagaikan x puas jer mlm tuh. Anuar!! I need more!!!! Pentas yg simple but menarik tp aku x pueh ati ngan sound system yang kureng tp seb baik abang kita ni sore power..tak payah guna mic pun leh dgr satu Panggung Sari. Anyway..syabas buat penyanyi lelaki kesygn aku dan juga kesygn ramai Anuar Zain. We all dahaga lahi konsert2 anda2 masa akan datang... Keep up the good work!!! Love...


Posing kat poster Konsert Anuar zain...hehe..tunggu yang lain tiba..




Aksi2 sepanjang konsert berlangsung. Gambar ihsan dr picasa web album fans club Anuar Sendiri dan koleksi peribadiku. Maklumlah x mcm konsert SATU dpt dok depan..sbb lambat dpt informasi

Lepas show perot lapo..Lepak mkn kat OldTown Yap Kwan Seng!!!

1 comment:

rizz said...

beshnyaa dpt tgk ksert anuar zain ehheheh

Related Posts with Thumbnails