Saturday, February 16, 2008

Cooking with LOVE (Valentines Day)

Wow..gempak giler bila aku g masak niew.. Mula2 rasa teruja gak and lama2 rasacam risau..Aku jer ker sekor kumbang yang g ker ada yang lain??Hahaa...mmg yer..cuma ada 2 org jer yang g...

Aku, Zaiti, Misbah,Kak Lina g lah adegan ni kat "Maggie Studio Masak-Masak" kat Court Maut hahaa..ala Wisma Thrifty yg lama ituew...

Diperkenalkan oleh chef dari Maggie iaitu Chef Muluk...Wow...sihat dia! Chef Muluk sediakan 2 resepi yang gunakan produk maggie...Resepi pertama Kari Ikan Maggie...Ianya dibakar dengan pelbagai campuran produk maggie..mcm2 lah..dan lagi satu Nasi Goreng Nenas....Yang ni cm senang sikit..hahah.

Pastu we all semua dibahagikan dengan 4 kumpulan... 1 kumpulan kene ada 4 psgn yang akansediakan 4 menu yang diberi...Wow...aku dpt Kak Lina...Rasa cm bertuah,sure dia geti masak kan???Menu aku dapat???Ayam Goreng Secukup Rasa...Resipi diberi so..Jom Memasak....

Aku pun dok baca2 resipi and try lah praktikkan..ala..senang ah ayam goreng ni...Aku tau..Aku soh K.Lina mulakan..mak ai... "edy, cm ner ni..???aka mana tau masak!"..mak ngkau...mampus aku..patutlah dok dr td pompuan ni main cuci2 pinggan jer..aku ingat kan dia nak bersihkan sblm masa..gupe2nya tak reti... Akupun dok adun lah bahan2 yang diberi..Cilaka!!!! aku terletak tepung jagung lak utk goreng!!!..mmg ah jd goreng pisang ayam aku..takper2..rilex!!!! Aku tau nak ubah suai...

Huish...lama2..menjadi gaklah ayam aku ituew...K.lina???? huish..kijer nyer cuci pinggan..nescaya bakal ibu mertua merasa kiciwa!!!!..Wei K.Lina, bertaubatlah..setakat masak ayam pun x geti cm no???Nasib ada gue!!!Cewah!!!! . Ayam aku dapat pujian, katanyer nmpak lazat..rasa nyer??ala..licin..korang paham2 jerlah ek..

Barulah aku tau yang mmg gamai golongan2 kaum hawa ni x geti masak..Goreng ayam pun x geti abih camno???? Pikir2kan dan renung2kan lah!!!!!


Tekun kak2 Gayah ni menelaah Chef muluk nyer resipi..dari kiri Misbah, K.Lina and Zaiti. K.Lina cam ala2 ratu memasak jer cara dia renung makrifat!!!Walhal..ado!!!

Beria-ia Chef Muluk buat demo memasaknyer..Aku gaser time ni lapo giler.. Chef ni pun sedap untuk dibakar menjadi Barbeku!!!Walauweee...!!!

Ala....setakat pose bolehler..muak dia nak masak??huishh!!!Gambar ni aku snap utk jaga hati dia and nak email pada rakan taulan yang kononnya dia mmg pakar masak..pakar yang ado!!!

Resipi2 kami hari tuh...macam2..Brocoli cendawan, Nasi goreng nenas, ayam kari bakar (ni Zaiti & Misbah nyer yg menang deco tecantek) and dr aku n K.Lina, ayam goreng secukup rasa!!!!

Nilah baru betulnyer chef... Caya tak..korang kene caya coz kalu tak korang kene sumpah cebet rebet 3 hari 2 malam berturut2..hehehehehehe

3 comments:

peanutbutter said...

ada gaya kome jadi chef tp dapor kome kena tinggi2 semuanya kalo idak kome membongkok masak.

Zarina Shafian said...

hahahaah dengan topi chef ko tu nok.. .dah ngupe giant aka hantu tinggi masak maggie je... mcam dalam filem dont look back tu hahahahah.....

Samurr said...

Interestinghtr post
.

Related Posts with Thumbnails