Wednesday, January 21, 2009

Anugerah Juara Lagu ke 23 - Terbaik


Walapun dah dekat seminggu orang dok bercerita ttg anugerah berprestij ni yang bak kata pepatah yg agak "klise" yakni "rumah siap pahat tetap berbunyi"!biaserlah manusia kadang2 x selalunya puas hati di muka bumi ni. Aku x berkesempatan untuk menyaksikkan nye live di Stadium Putra Bukit Jalil di atas sebab2 masalah kesihatan yg kurang time tuh cuma menonton di kaca tv rumah jer smbil baring (coz sakit). So aku rasa kali ni sangat besh n sengit gila saingan dr segi lagu2 yg paling bermutu aku rasa pada tahun 2008 mahupun penyanyi2 yang bertanding.

Permulaan dan pengakhiran yang bagus patut diberi pujian walaupun ada sikit2 kesilapan but spt aku ckp x semuanya sempurna. Lighting and set pentas yg aku rasa aku suka sgt coz nampak dlm tv cun (x taw lah pulak kalu live). Cuma dr aspek kostum ada yg aku x puas hati coz ada kala time semi final lg aku rasa cantek but x pe lah, belajar dr kesilapan...

Aku cuma nak sentuh ttg 3 orang penyanyi peberet aku coz antara yg bertanding aku suka 3 ni..hehee...
Lagu "Sampai Syura" yg sgt aku suka melody & lirik nya since aku dgr album Aku Muzik Kamu. Actually aku suka semua lagu dlm album ni n x hairanlah menang besar kat AIM lepas. Faizal memaparkan satu persembahan "dramatik" sama juga spt dlm klip videonya. Cuma bak kata Faizal x puas coz rambut dia x di potong banyak spt yg diharapkan. Vocal yg mantap dan tak hairan dia sapu award vocal mlm tuh n cipta sejarah penyanyi solo lelaki pertama yg rangkul. Last year Lah VE but duet ngan Jac. Permulaan dan akhir yg sgt dasyat oleh Superman ni... SyabasUntuk lagu Cuba, Faizal hanya bersandarkan pada reaksi muka dan gitarnya shj..Tiada gimik maybe dia sgt focus utk lagu Sampai Syura. Actually lagu ni sgt bermakna bagi aku time lirik tuh. Sangat "mkn dalam"! Anyway boleh gak di beri pujian coz still terbaik.

Sedikit frust ngan Elyana coz mcm x bersungguh utk tampilkan 1 persembahan yang baik. Bagi aku lagu nilah yg paling enjoy bila dia buat satu idea persembahan yg membuatkan penonton akan ingat smoai bila2. Tp still cute pada aku cuma agak biaser bg seorang penghibur yang membuat persembahan di akhir pertandingan!



My peberet singer Diva Ziana Zain yang membuat persembahan mantap malam tuh. Aku akan mula rasa kecut perut bila dia nak bikin persembahan utk pertandingan coz ada saja spoiled but kali ni Ziana sgt yakin sampai sempat cabutkan kasut nya maybe coz x selesa. Trademark Ziana ialah jalan2 huyung hayang bila nyanyi coz maybe salah satu cara nk ilangkan gementar! Ramai yg sangka Ziana pulang dgn takhta Vocal Terbaik pada malam tuh but tersasar. Mungkin rezekinya x de lagi walapun dia dh buat persembahan yg mantap. Lihat saja aksi2 nya dlm pic ni. Sapa berani lawan????


Paperpun semuanya dh terjawab. Tahniah buat semua para pemenang malam tuh. Jgn x caya Indi group menang langi..Tahniah Meet Uncle Hussein. Semoga Hussein Mentibang akan gumbira di hari raya.....hahahha....

Paduan 3 pengacara malam tuh yang sgt cute Ally Iskandar, Cheryl Samad & Faizal Ismail

Juara Lagu 23 & Juara Kategori Pop Rock - Meet Uncle Hussein (Lagu Untukmu)

Juara Kategori Balada, Persembahan Terbaik, Vocal Terbaik -Faizal Tahir (Sampai Syurga)

Juara Kategori Etnik Kreatif - Farawahida (Persoalan Cinta)
***Photo Ihsan www.gua.com.my***

10 comments:

wan khairy said...

Utk pembetulan ko HAZAMI pemenang utk vokal bagi 'lelaki' yg pertama. Menerusi lagu 'KATA' kakak hazami menewaskan JAC ngan lagu 'GEMILANG'. so faizal tahir bukanlah yg pertama. sila betulkan fakta mu yg salah itu.THX.

YESZZZz akak diva kita mmg clasz. Dia muncul ngan auranya sendiri.
puas hati aku tgk...
HEBAT!!!!!!!!

SAIFUL said...

brilliant music showcase!
walaupun kak g kalah, but she did her best, i was stunned too

.::EdDy BaNoD::. said...

wan..aku konpius lew yg hazami tu laki ke pompuan sore dier..hikssss....

saiful,kak g mmg hebat..paperpun semua juri kne bukak mata yg diva lama masih unggul

rizz said...

faizal tahir arr is the best mlm uh.
btw rizz ade link u eddy:) salam..

wan khairy said...

Diva mmg akan sentiasa unggul wlpun dah beralih zamannya....
zz tetap akan dikenang sampai bebila. sesungguhnya artis yg berkualiti bakal diingat sampai syurga( katernya)

Fairuz Selamat said...

hye... tokey cokolat.. ahahahhaaha

.::EdDy BaNoD::. said...

ait..tokey ker???

Fairuz Selamat said...

hahaha.. tokey la...
setahun dua lagi.. ehehheeh

Real-ed said...

Mmg besh la FT mlm tu..
huhuhuhu..

lin said...

AV,無碼,a片免費看,自拍貼圖,伊莉,微風論壇,成人聊天室,成人電影,成人文學,成人貼圖區,成人網站,一葉情貼圖片區,色情漫畫,言情小說,情色論壇,臺灣情色網,色情影片,色情,成人影城,080視訊聊天室,a片,A漫,h漫,麗的色遊戲,同志色教館,AV女優,SEX,咆哮小老鼠,85cc免費影片,正妹牆,ut聊天室,豆豆聊天室,聊天室,情色小說,aio,成人,微風成人,做愛,成人貼圖,18成人,嘟嘟成人網,aio交友愛情館,情色文學,色情小說,色情網站,情色,A片下載,嘟嘟情人色網,成人影片,成人圖片,成人文章,成人小說,成人漫畫,視訊聊天室,性愛,色情,080苗栗人聊天室,免費a片,視訊美女

Related Posts with Thumbnails