Monday, February 9, 2009

More Magic di Puteri Gunung Ledang The Musical III


Teruja dan amat teruja... Insan seperti aku yg sgt mencintai teater ni akan rasa bergocak2 dlm jiwa tatkala ada teater yg membuatkan aku sgt beria2 nak tgk... 1st seasons aku tgk sgt "wow".... Bila tgk 2nd seasons plak lagi wow..wow...wow...!!!.. Dan akhirnya utk 3rd seasons ni, fuh!!! Superbbb!!!!.. Standing ovation aku bagi utk kesemua watak terutama watak Bayan oleh Ida Mariana...

Apa magic yang terjadi??? Gusti Puteri tiba2 hilang dr pelukan kain Bayan...cnm ne tuh??? Nenek kebayan bertukar menjadi Gusti Puteri...Huh..yang ni nampak real... Setelah mati, Bayan hilang tetiber...aiyak...ni semua yg membuahkan pembaharuan dlm musim akhir ni... Syabas utk pengarahnya Zahim al Bakri dan juga Datin Seri Tiara... effect letupan yg haishh..dasyat....Kezutan...!!! Apa2 pun ada jua sedekit kelemahan dr segi tuturan dialog Hang Tuah oleh Stephen Rahman yang kdg2 x clear maybe coz lama x bcakap bahasa melayu... Nyanyianya tak sehebat musim lepas but still OK.. Props2 yang ada sedikit tambaham membuatkan ianya hidup!!!.... Opss..x leh cite byk, kene g tgk..rugi!!!!

Aku n member2 lain, Aizat, Esh, Fendi, Joe & jumpa plak kwn2 study si Dila & Latiff. Malam Gala yang dihadiri YDP Agong dan juga artis2. Antara yg aku nmpak Dang Suria & Bfnye AD Samad (dtg jln sama2 ngan aku..kompom bercinta), Umie Aida, Diana Danille, Vee & Shidy, Ezlyn, Zahidah Rafik, Salamiah Hassan...erk..sapa lg ek.. So, pada yg lom nonton harus pergi coz lepas ni x de lg dh Puteri Gunung Ledang The Musical...Rugi!!! Superbb!!!


With Aizat yang semua camera org sure ada muka dia...Camera wakaf agaknyer...

Kami after tgk show. Time ni Agong dah berangkat pulang so leh ler amik gambiaw...
With ex2 member study dolu..Kalu function2 mcm ni sure jumpa punyerlah ngan korum2 we all...Namapun pencinta teater juga seni...

Zhezhy si penjaga pintu Panggung Sari. Sedey cz ternmpak ex nyer ngan org baru...katenyerk. Siap ngendeng2 sedey..Cian....Tp pesal hang gumuk???hahaaa



"Suatu hari nanti, nusantara kan berbangga, Suatu hari nanti, nusantara akan disegani...."

Related Posts with Thumbnails