Sunday, March 1, 2009

I'm sorry Mr Farid Kamil aka Tort

Tgh ari ni aku dok p wedding Atom ex roomate aku time study kat S.Alam dolu (entry pasal wedding ni akan aku update bila dh settle kat S'ban). Aku plan mula2 g ngan Manjer, her bf Comel (nama manja aku pgl since kenal) & Karat but alih2 Karat kene balik Serdang...alahai...anak mak.... So Sampai lokasi Kelab Shah Alam Sek13, aku pun meraikanlah persandingan Atom n wife nyer Raihan.

Macam biaser lah dok makan2 n jumpa teman lama (yg x ramai coz aku rasa lebey happening kat S'ban nanti)...Tetiber HP aku berdering (lagu Rawan) n tertera nama tORT!i! yakni aku save nama si Farid Kamil sejak azali lagi..hahaa....(coz kat UiTM we all panggil dia Tort).. Dia kata tunggu dia coz dia odw nak maik situh so akupun mkn le slow coz aku taw sure kene teman dia makan nanti... Tunggu2 punya tunggu dia x sampai, seat yg aku book utk dia ada pakcik nak duduk & x kan aku nk halau kanz disebabkan Tort yg x sampai2. Aku pun call..call..masuk voice "ini adalah peti simpana suara bla bla bla..." Alamak dia off Hp ker?

Pastu dia kol n ckp lg 5 menet smpai..aku ni dh siap makan so lepak luar tunggu dia yg pasti akan soh aku sambut coz dia ni malu plak... 5 menet jd nak 5jam..haha..Dia kol aku ckp dh nak sampai n amik dia kat parking kete...aku pun g ler tgu dia dan sempat mai dlm phone cakap "hang igt hang VIP ker aku nak hambik????"..la hai...x de plak..Aku kol dia soh kuarkan mukanyer supaya aku leh nmpak.....Dalam pada aku kol ringing & tetiber bunyi "prapsss" gaya HP jatuh...Aku musykil... Selang beberapa menet lepastuh dia kol soh g kat kete dia..aku g le...

Alamak..goper2nyer ada kejadian di sebalik ituh... Tort yg dah sampai pastu sgt tertekan bila aku dok bebel marah dia coz menipu masa...hahaa (walhal dia silap budget time). Dia terperasan yg ketenyer mengundur ke belakang (coz kwns itu bukit) dan hampir nak hentam B&W yg parking jaraknyer dlm 2 kereta. Dengan sgt tangkas takut menghentam B&W tuh, Tort dah buat aksi marabahaya nyer menghempas HP nyer dan mendptkan kereta nyer tp x leh pulak pintu dibuka setelah menekan alarm d kunci dan sikit lg nak langgar dia berjaya buka dan melompat masuk dlm kereta dia n tarik hand break!!! Sikit lagi nak langgar... Tetapi.........................

Datangler serorang makcik n cakap "Farid, ni HP awak ek"..adus..setelah diteliti HP nyer punya screen LCD dh retak so x leh tgk apa2 visual Adus... aku rasa bersalah.....
Tort punya frust, bila tgk HP dia pandang muka aku..hahaa....Aku tetap marah dia & cakap lain kali jgn tipu masa sebab akukan pantual!!!! Ituewler moral of the story. paperpun aku soh dia g balik kedai HP n baiki..cuma LCD jer...Sian ler dia..haha.. Dia bila citer kat orang siap buat gaya lakonan habaq hang...watak maki aku time ckp dlm Hp tetap dia lakonankan semula...yang pasti aku bangga sebab dia leh recall balik ayat2 aku tuh satu persatu....haha...tiada cela...
Paperpun Tort, ada hikmah disebaliknya.....apa dia..lalallala.....

Sedang membelek Hp nyer dan cobe menenagkan jiwa nyer..aku disbelah buat muka x bersalah...Cool bro cool..!!!
Walaupun rasa geram gila kat aku, tapi kami tetap tegoh bersatu..hahaa (matilah kalu dia baca statements aku ni, sure dia humban HP dia kat muka aku)

Tengah tunggu David Teo yg lambat juge datanghnyer. Sempatlah dia buat ulang tayang lakonan semula nyer..Dialog x berubah..syabas....hahaaa

7 comments:

.P.y.a.n. said...

Huahua... Setiap mende tuh tentu ada hikmahnyerrr~

.::EdDy BaNoD::. said...

kmahnyer dia pnh kutuk HP Pr dia. haha..

rizz said...

pnjgnye rmbut diee.hiksss

menai_kay said...

fared kamel ni kjp nmpk emsem..kejap serabai je..
huhu...
tp xpela aku tatap menat kat die..

ngeee..
kem salam abe farid ek..
good luck arahan die utk cite rempit-v3 tu..semoge berjaye..

weeeittt!!!!!

Miss Atie said...

the best entri!!
hahaha sgt best
adoiii

wan khairy said...

katernyer.......
sabq je la...

izyanee said...

dapat bayangkan aksi FK menyelamatkan kereta... hehehe

Related Posts with Thumbnails