Thursday, April 2, 2009

Liburan Puncak-Bandung-Jakarta 24-28 Mar 2009


Acara tahunan!!! Itu yang boleh aku katakan coz saban tahun dalam bulan March, aku sure akan terbang ke Jakarta membawa diri..hehe.. Jika sebelom ni liburan aku hanya bertemankan sepupu2 kesygn but kali ni aku buat kelainan sikit bila 1st time liburan bersama teman2. Apakah perbezaannya??? Entahlah, rasa bersama keluarga darah daging sendiri lagi syiok kot coz tiada sempadan... Sempadan apa???erm..but kira percubaan ini menjadi walaupun aku hampir tarik diri atas sebab2 peribadi (takut ada benda yg x best terjadi tp terjadi jugak, aku dah agak dah!!!).... next!!!!


Emangnya gue pingin amat ngambilin photo ini sejak dulu lagi...Nah..sekarang gue udah ngambilinnya...

Kebosan kami di dlm flight...Am, Me & Aizat.Aizat yg x sudah2 amik gambar ngan tema "gambar sekali lagi"...

Yang pasti bila nk landingn dua2 org ni sakit kepala sebab tekanan udara kot..aku maitain jer..hehe...dah biaser...



Kami mulakan pagi yg indah di Puncak utk ke Bandung dan teruskan perjalan ker Gunung Berapi Tangkuban Parahu yang dingin...asyik....kalah Genting. bau belerang asap buat aku sakit tekak lepastu jgn x tau hujan lebat ribut membasahi bumi..ades...paperpun impian tercapai coz asyik tgk gambo jer....

Isi perut dolu sblm belanja yuk mbak Melah..

Yang best Factory Outlets diorg chantek gila.... X mcm shopping complex...Best...

Pic kesukaan aku...naper??Sebab payah nak amik gambor bertiga... X de pun org nk tolong..hahaa..



Kami sakan gila shopping kat Bandung..mcm2 Factory Outlets (FO) yang we all pergi..Nama2nya aku cm x igt tapi mmg happening...Patutlah org cakap Bandung ni "Syurga Belanja"... Sapa yg x penah g, kalu sekali g mesti tak pulang dgn tgn kosong.... (Next trip cm nak g lgi..x puas siot...K.Ina, Nana..lets....plan plan..)....Kami pulang tinggalkan Bandung dgn rasa ceria dan ada juga x puas hati cz byk lagi x beli..kami terus sambung ke Jakarta.....

Teh Botol sinonim kat Jakarta tp aku x suka sgt...haha...propa je gambo tuh..
Aku ngan Aizat pose kat tepi Hotel sblm kami masuk utk beradu dikhayalan....


Kami sambung di bandar Jakarta....Mangga Dua...huh..sapa x tau...kalu g x cukup sehari..tido situh pun x abih2 belanjanya..hehe...Kami x senpat snap pic kat situh coz sebok membeli belah..hehe....Apa2pun segala kenangan pahit manis aku simpan buat jatidiri...

Apapun atas satu tindakan bijak x semestinya memperoleh kebahagian tapi juga akan mengundang perbalahan... Apapun aku sbg teman dh buat sehabis baik utk membahagiakan teman lain, terpulanglah kpd individu itu sendiri menilainya.... Apa yang aku cuba katakan ini??? Tepuk dada tanya iman...Goodbye Bandung...Permisi Jakarta.... Miss u Malaysiaku..... kapan kita ketemu lg??? Nungguin aja yuk....

"Puncak kau mulakan angkaranya, Bandung kau bukakan segalanya, Jakarta kau tenangkanlah selamaya"

7 comments:

Kobain Kobby said...

wah!
nampak besh je holiday kan?
ngeee...

:)

rizz said...

wahh bestnya holiday die..wish to be there..ntah bile laa kan:)

wan khairy said...

yeahhhh..
bakal ku jejaki...
yahuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu...
tp entah bila...
hahaha

-x la0p x- said...

wah...bestnyer eddy g bandung..
bile la rauf dapat g sana kan?

pyan KEMAIN™ said...

kemain byk gmbr...

.::EdDy BaNoD::. said...

hehhe..kemain yeww

Anonymous said...

eddy hang baru balik dari indon..macamana kat sana ada perubahan..abang g...2006 ke 2007..lpas abg balik jakarta banjir..
macamana nak shoping.. masih rebut rebut lagi tak.. gi ancol tak..
din.. http://www.hazaldn.com

Related Posts with Thumbnails