Sunday, May 11, 2008

Happy Mothers Day


Tanggal 11 May, tiap2 tahun merupakan hari paling istimewa buat semua ibu2. Terutamanya untuk my sis yangt 1st time sambut hari ibu. Bagi aku,ianya hanya biasa kerana aku tak pernah sambut Hari Ibu ni bersama dengan ibuku yang tercinta. arwah mak pergi meninggalkan kami hampir 9 tahun lalu. Jika ingin bercerita ttg hari istimewa ini, tiada apa yang menarik ingin aku kongsikan.

Cuma pada tahun ni, Hari Ibu bagi merupakan hari bermakna bukan sahaja bagu aku tapi bagi semua sepupu sepapat aku. Kami meraikan hari bermakna ini bersama2 semua auntie2 aku bermula dari MakLong, Mak Teh, Mak Uda, Mak Ndak, Mak Lang, Mak Teh Laily, Mak Cu, dan Mak Cik Mala. Sorang tercicir, Mak Ngah sebab tiada dalam list!

Macam biasa ada acara potong cake lapis Indonesia yang Mak Teh aku buat sendiri (sebab dolu dia dok sana). Mak Long sebagai makcik yang paling d hormati memulakan acara potong2 ni. Nak dikirakan, time mak aku kijer dolu2, kira Mak Longlah yg jaga we all adik beradik lepas balik skolah. Now bila mak dah takde, maklonglah tempat kami menumpang kasih bila balik raya ker, ada paperker..Maklong pun dah anggap kamis semua dah macam anak dia. Seminggu 2 kali mesti kene kol atau dia kol utk antar report. Mak Teh plak, kalu rasa windu sgt muka mak aku, bleylah tatap muka dia coz sebijik. Mak Teh ni kira adik mak aku yg bongsu selepas dia. Kira2 paling close lah sebab adik veradik mak aku 3 jer perempuan and 7 lelaki. Kalu korang nak tau, Mak Teh ni "makcik gosip" aku selain drp Mak Ndak & Mak Uda.

So, aku malas nak ulas lanjut byk, aku sertakan gambar2 ni utk tatapan kalian (juga kazen2 yang x de arituh). Akhir sekali, Selamat Hari Ibu untuk semua makcik2 kesayangan ku semua tak lupa juga untuk Arwah mak. we all Miss U Mak...

Mak Teh, My sis Eila & Mak Long. Eila tuh 1st time sambut Hari Ibu, Weii..Feesya bg ko adiah apew???


Mak Ndak (tudung grey) & Mak Lang (tudung pink)tak habis2 ngan karenah hurr harr nyer tuh. Mak Ndak cam biasalah timbulkan kekcohannya bila dia tiba2 ngaku dia sepupu kami gak..Ishh.. Mak Lang harituh kekwat gila bila pakai pink..Kunun manjer ek..heheh.. Mak Uda (tudung white) tak habis2 ngadu demam sakit badan. Mana taknya skang dh pandai gi gym..Punahlah!!! Ma Teh Laily (tudung red pink) maintain!!! mana taknya, ratu nasi lemak sodap!


Yang nyibuk belakang2 tuh interframe bukan Ibu yer..Ibu jari jer..hahaa... Aku n JJ bukan catering k walaupun kaler baju sama. Gampiang JJ, pesal ko x bgtau nk pakai kaler oren???


Bapak2 sekalian, cianlah diorg ni..Takper2, nanti Fathers Day kita celebrate ok!!! Muka ambik makanan cam muka sabotaj jew...

4 comments:

.::EdDy BaNoD::. said...

ntah kenapa tiba2 buat blog Hari Ibu ni aku cam sayu n pilu... 1st time aku taip blog dengan linangan air mata di pipi walaupun aku cuba menceritakan suasana gumbira ituh!!!

peanutbutter said...

sedih kan...

siot je..tak jemput aku..hehhehe..mesti dah tau aku dtg kan kan..hehheee

ed yidrusz said...

meriah nye..

wan khairy said...

tak pernah sambut gak....
dr kecik smpai dh besar....
huhuhuhuhyu..

Related Posts with Thumbnails