Sunday, December 16, 2007

Anak Halal - Dihalalkan menonton!!!

Aku mmg lama dah admire kat sorg pengarah ni since aku study kat Performing Arts UiTM. Aku gan member2 sering dpt assigment kritikan film pastu letcurer aku seting hidangkan aku gan karya2 beliau yang pada ketika itu underground. Filem seperti kisah "Mak Nyah dlm Bukak Api, lakonan mantap Ning Baizura sbg bidan dlm Malaikat Di Jendela dan drama2 spt Intan mahsuri, Tol Gate Girl menjadi bahan rujukan utk aku...

Osman Ali kini makin rancak bermain filem. Arahan pertamanya yang byk mendapat kritikan (diorg ni film melayu ada jer yg tak kene, citer2 bodo melayu suka plak) iaitu "Puaka Tebing Biru" merupakan satu percubaan yang menarik... Trademark beliau iaitu dr segi sinematografi dan art director nya yang seakan real! Dialog yg tidak terlampau terikat dgn skripnya yg membuatkana ku "cinta" akan karya beliau..

Penghujung tahun 2007 ni menyaksikan satu lagi karya ulung beliau dalam "Anak Halal". Bukan memuji krn rakan baikku berlakon tp aku suka gan plot ceritanya yang mudah difahami dan di hayati... Farid Kamil, Maya Karin,Zulhuzaimy, Fasha Sandha memberikan lakonan yang lain darpada lain... Tak kurang hebat juga dgn pelakon2 lain yg payah utk aku memberikan satu per satu. Tak ketinggalan juga Rosyam Nor, pelakon undeground berbakat,Mislina Mustaffa menjadikan citer Anak Halal ini hidup..Berkisahkan kehidupan realiti masyarakat melayu... Arghh..aku malas nak citer pjg..korang kene jugak tgkk..Harussss!!!

Aku dah tgk dah gan member aku Izzwan..Huhuhu..besh kan Wan??? So apa tunggu lagi? Jgn asyik nak disantapkan dgn cerita2 memperbodoh2kan bangsa melayu, ayuh...lihat apa yg jadi pada anak melayu kini? Dalam cerita ni terungkai bagaimana realitinya... Lagipun mmg dah lama janji gan dia ni nak kuar dari tahun lepas...Akhirnya kuar gak ler kami berdua... Wan kamu nampak enjoy ek tgk filem ni? Yang pasti we all satu panggung gan pengarah muda berbakat..Pandang2 belakang jer nampak dia sorg2 si Pierre Andre.. Haiii Pierre tgk sorang2 ker??? Ker dok usha lakonan berahi Fasha ngan Farid??? Ekekkee...
Pas tgk movie si mamat ni mmg gila bergambar..Aku jadi tukang amik gambo dier.. Cam2 pesen aku snap pic dia yang berlatar belakangkan KLCC waktu malam... Kamu jgn lupa upload kat myspace..bermutunya hasil tangkapan gue..Ekeke...Gue malas mau berposingan karna muka gue gaya org kecapekkan...

6 comments:

peanutbutter said...

macam menarik je...

dtouch said...

ghase2nyebaik ko pulang kn bukak api aku..!! wajib!!

.::DyDy BaNoD::. + Chiuuupp!!! said...

ada...aku PULANGKAN!!!!!

Mr Romeo said...

hensem..taste..hahaha

Isis Natasha said...

adakah i sepatutnya comment entry inniew atau pun komen pasal membr u yang cando ittiew?
*wink*

Fahiruz said...

cam kenal je

Related Posts with Thumbnails