Tuesday, December 4, 2007

Muhibbah Party by Nestle 30.11.07

Kemeriahan Annual HI-Tea Nestle dgn theme nya "Muhibbah Party" mmg terasa. Byk theme yg diketengahkan tp hasil undian staff2 so theme nilah jd pilihan.. Bermula jam 3.00pm bertempat di Ballroom Pj Hilton, pelbagai jenis kostum yg dapat aku saksikan..."Muhibbah" sgt coz bukan jer melayu, cina and india malah dr luar pun ada cth Thai, Philipines, Vietnam, New Zealand, Australia, France dan byk lagilah..dh mcm 1 dunia... Nak citer apa pun tak tau cz aku sertakan pic2 no hope korang taulah betapa meriahnya ptg itu.. Aku bangga tersenarai di dalam finalist "Best Dress" tp nasib tak
menyebelahi cz ada lagi yg hebat2dari aku...beria2.
Dimulakan dgn persebahan tarian "Therapi Agam" dr MPPJ dan ucapan dr MC dan diselitkan dgn acara lucky draw dan persembahan lawak dan nyanyian dr pelbagai jenis bahasa oleh Dona dr Australia...

Yang pastinya lawak dia mmg tersentap dgn teka-teki n soalan dgn jawapan yg kdg2 leh diterima aka!!! Sal;ah satu nya begini (tp aku translit BM) "byk2 bulan, bulan apa yg ada 28 hari???" gamai yg jawap mmglah bulan Februari but jwpn logik nya "apa pulak???semua bulan ada 28hari!"..siot... Lagi satu yg aku sentap, "berikan 10 binatang yg ada kat Zoo...???" Yang mamat ni beria sebut satu2 binatang smpaikan atam pun dia sebut...aliih katenyer "apa susah2, sebut jer 5 harimau and 5 zirafah, kan 10!"..Gumpunk kan??
Diselitkan juga dgn muzik yg jika dipasangkannya, semua kene berdiri dan kibar2kan napkin table masing2.. Table sapa paling riuh rendah, dptler hadiah...hehehe..
Aku???aku kibarkan selendang hitamku cz nak maintain! Si peenghiburni pn dok membulilah sapa2 yg dia rasa dia suka...Aku cm biaser..bz dok pose sakan..wajib!!!
Majlis selesai hampir jam 8.00pm...adus penat tetapiu beshhh!!!
Aku ada selitkan sikit gambar2 sepetang aku kat sana...byk gambar tp tak daya nak ltak semua...Aku pilih yang terbaik ajer...
Me, Kak Lina, Nazreen & Misbah..huru-hara!


We are family...ades..gamai yg "mabuk" x sempat nak bersama

Kami gan mat salleh si Dona penghibur yang bikin gempak!

2 comments:

peanutbutter said...

meriah....

sialll...dah pandai dah buat gambor mcm si mail...

ajar kat mak hayam cepat!

peanutbutter said...

nok...ko dah mcm amitabh bacin kat sini..hehehhe

Related Posts with Thumbnails