Sunday, December 2, 2007

Pertunangan Cousin tercinta

Ades..byk sungguh aktiviti weekends aku.. 2/12/2007 sebenarnya tarikh Anniversary my sis yang ke 3 and tarikh tuh jugaklah berlangsungnya pertunangan kazen kesayanganku Lyana dengan..erm... So..meriah jugaklah majlis tuh walaupun simple but dgn adanya kami2 sepupu2 and untie2 n uncle2 yang huru hara hiruk pikuk jadi suasana tuh meriah ler (juga sebab mak kazen aku my Mak Uda nama dia Meriah..mmglah meriah!!) Huish...aku cam tercabar jer nak kahwin plaks coz lpas sorg,sorg yg nak naik pelamin..aku bila lagi????Soalan cepucemas..
Aku pun tak tau nak ceriat lanjut kisah ni cuma aku nak kongsijer gambar2 sekitar majlis pertunangan tuh...Kemeriahan yang terasa dgn hidangan wajib "Sate Kajang" coz umah dia dekat Kajang... Dengar khabar nikahnya tahun 2008 di bulan 8 dan hantaran RM8888.88
Ong ker???



Segala persiapan hantaran, pelamin,make up and semua yg berunsur chantek2 tuh kazen aku Kak Ya yang urusklan..Kdg2 akulah assistant dia..(nak contact bgtau k)... Tema dia kali ni merah putih...Ok lah kan..Cam berialah pulak ngalahkan nak nikah...but, oklah tuh...
Aku pujilah muka kazen aku ni..Selalu makeup pun muka dia cm ala kadar jer....but arituh mmg nampak lain n seri..maybe sebab dia buat gambut cmtuh kot coz dia bab gambut ni cam ntah apa2..asyik rebonding jew so buat separuh curl nampaklah canik sikit..
Sikit jerlah..puji lebey2 kang angkuh plak..ekekee..... Tapi aku maitain ah..cewah..


Ni pic bertiga ni adalah kami yang mmg dr kecik smpai besar membesar bersama.... Tak buleh nak lari mana2. Watie baju merah dah bertunag, Lyana pun sudeh..aku jer lom.. Ada sapa2 nak masuk minang??? Jemputlah..borang byk lagik..ekeke... Yang si Lyana ni mmg kuat posing jadi tak payah suruh mmg dia gedik (segedik kami ber3)...
Aku nak ucapkan "Selamat Bertunang" kpd Norliana Azmi dan tak lupa juga "Happy Birthday" pada 7/12 ni yang ke 26.. Hope ko sukalah hadiah yg aku bg tuh... Beg duit kaler Hitam.

3 comments:

ham.ie.zah said...

eee..., nyampah kot sbb cepat sgt update.

x sangka ek, cam lawa lah plk gambar2 brtunang kak nana. tp, yg pastinya, gambar tu lawa xda kena mengena dgn org yg ambik gambar tu mahupun kamera handphone yg mengambik gambar tu.

terbukti kak nana sememangnya lg lawa dlm gambar je (Hahahaha I Kid! I Kid!)

ha! dh ada blog ni, x reti2 lg ke nak link kat blog org? (dontbe-a-coconut.blogspot.com)

p/s: ropa2nya, 'the laughing gas' tu, kak mimas rupanya. tp blog kak mimi tu private, habih guaner nk membcnya?

last call wan said...

meriahhhh suasana tunangnyer......

peanutbutter said...

aku ingat temanya hitam dan suasana

Related Posts with Thumbnails